2023. április 25. kedd

Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Mt 5,13-16.

ELENGEDHETETLEN HOZZÁVALÓ

Ti vagytok a föld sója. (Mt 5,13)

Az egyik kedvenc ételem a kockára vágott hagymával, paprikával, paradicsommal, fokhagymával és sóval főzött pinto bab. Bár a sót nem látjuk az ételeinkben, mégis létfontosságú. Mindig tudjuk, hogy jelen van-e vagy sem: a túl sok sótól egy étel ehetetlenné válhat, túl kevés esetén pedig ízetlen lesz. A megfelelő mennyiség biztosítja a finom ízt.
A só a hitünkben is fontos. Jézus azt mondja, hogy legyünk a föld sója. Azt hiszem, ez azt jelenti, hogy úgy kell megmutatnunk Jézus szeretetét a világnak, hogy annak teljes ízét hozzuk ki belőle. Keresztény felelősségünk része, hogy ne csak magunkat tegyük Istennek tetszővé, hanem úgy viszonyuljunk másokhoz, hogy segítsük őket is Istennek tetszővé válni. Milyen nagy kihívást állított elénk Jézus!
Sónak lenni a világ számára egyszerre alázatos és erőt adó feladat. Alázatosak vagyunk, mert ez megköveteli, hogy figyelmünket másokra irányítsuk. Ugyanakkor erőt nyerünk, mert bízunk a Lélekben, és részt veszünk Jézus szolgálatában, miközben igyekszünk a világot Istennek tetszővé tenni.

Imádság: Uram, vezess minket, hogy sók legyünk a világban, miközben megmutatjuk szeretetedet másoknak! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek... (Lk 11:2-4) Ámen.

Istennek tetsző, amikor szeretettel viszonyulok másokhoz.
William G. Heck (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZAKÁCSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek