2023. június 29. csütörtök

Zarándokének.
Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad az, aki védelmez téged. Bizony nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! Az ÚR védelmez téged, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.

Zsolt 121.

ISTEN ÁLLANDÓAN FIGYEL

Bizony, nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! (Zsolt 121,4)

Gyerekként gyakran gyötörtek rémálmok. Egyszer, talán nyolc- vagy kilencéves koromban, rettegve riadtam fel annak ellenére, hogy nem emlékeztem, mi rémisztett meg ennyire. Viszonylag kora este volt még, de teljesen összezavarodtam a félelemtől. Odabotorkáltam a szobám ajtajához. Amikor kinyitottam, a folyosón át elláttam a nappalinkig, ahol apám a székében ülve csendesen újságot olvasott.
Még most, évtizedekkel később is emlékszem a megnyugvásra, ami eltöltött édesapám láttán. Nem vett észre, de a puszta jelenléte emlékeztetett, hányszor védett és nyugtatott már meg korábban. Az addigi szeretetére és odaadására emlékezve tudtam, biztonságban vagyok. Csendben visszabújtam az ágyba, és hamar elaludtam.
Ez a pillanat emlékeztet engem arra, hogy Isten sohasem alszik. Isten mindig tudja, mi történik velünk. Tudja, mire van szükségünk, és készen áll a segítségünkre sietni. Sosem vagyunk távol tőle. Ez a legnagyobb ok a békénkre.

Imádság: Istenünk, köszönjük állandó figyelmed és védelmed. Segíts emlékeznünk hűségedre a nehéz időkben is. Ámen.

Isten sosincs távol tőlem.
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYEREKEKÉRT, AKIKET RÉMÁLMOK GYÖTÖRNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2023 Június
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek