2024. március 11. hétfő

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és nekirontottak annak a háznak, de nem dőlt össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és az összedőlt, és teljesen elpusztult.
Amikor Jézus befejezte ezeket a beszédeket, a sokaság álmélkodott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudóik.

Mt 7,24-29.

ERŐ A VIHARBAN

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát. (Mt 7,24)

Ahol élek, nagyon esős nyár volt, néhány heves zivatarral. A vihar könyörtelen volt, a fákat gyökerestül tépte ki, a folyók megduzzadtak, és kiöntöttek. Az egyik ilyen vihar során a víz befolyt az otthonunk hátsó ajtaján. Ez eszembe juttatta Jézus történetét a két emberről, akik házat építettek: az egyik homokra, a másik sziklára.
Kétség sem fér hozzá, hogy tiszta és napsütéses volt az ég, amikor az első ember homokra építette az otthonát. Nem gondolt a vihar lehetőségére. A másik ember felkészült arra, hogy a vihar elkerülhetetlenül eljön mindannyiunk életében, ezért sziklára építkezett. Amikor jött az első vihar, a homokra épült ház összedőlt, míg a sziklán álló ház ellenállt az időjárásnak.
Ha bibliaolvasással, imádsággal és lelkigyakorlatokkal, Krisztusban hívő testvérekkel közös dicsőítéssel erősítjük lelkünket, akkor könnyebben kilábalhatunk a mostoha körülményekből. Amikor életünk szilárdan áll a Sziklán és az ő tanítására alapozott, akkor kiálljuk az utunkba kerülő viharokat.

Imádság: : Drága Urunk, segíts, hogy az életünket hűségesen rád és a tanításodra építsük! Segíts, hogy bátrak legyünk a bizonyságtételben, és veled erősen megálljunk! Ámen.

Jézus mellettem áll az élet viharában.
Valerie Clark (KwaZulu-Natal, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁST ÉLNEK ÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek