2024. március 25. hétfő

Joppéban volt egy nőtanítvány, név szerint Tábita, ami azt jelenti: Dorkász, vagyis Zerge. Sok jót tett, és bőven osztott alamizsnát. Éppen azokban a napokban megbetegedett, és meghalt. Miután megmosták, a felső szobában ravatalra tették. Mivel Lidda közel volt Joppéhoz, a tanítványok, akik meghallották, hogy Péter ott van, elküldtek hozzá két férfit, és kérték: Jöjj át hozzánk mielőbb! Péter felkelt, és velük ment. Amikor odaért, felvezették a felső szobába, az özvegyasszonyok pedig mind elébe álltak, és sírva mutogatták azokat az ingeket meg ruhákat, amelyeket Dorkász készített, amíg velük volt. Péter ekkor kiküldött mindenkit, letérdelt, és imádkozott, azután a holttest felé fordulva ezt mondta: Tábita, kelj fel! Ő pedig kinyitotta a szemét, és amikor meglátta Pétert, felült. Péter odanyújtotta neki a kezét, és talpra állította, majd behívta a szenteket és az özvegyeket, és megmutatta nekik, hogy él. Elterjedt ennek a híre egész Joppéban, és sokan hittek az Úrban. Péter pedig több napig Joppéban maradt egy Simon nevű tímárnál.

ApCsel 9,36-42.

HASZNÁLJUK AJÁNDÉKAINKAT!

Joppéban volt egy nőtanítvány, név szerint Tábita, ami azt jelenti: Dorkász, vagyis Zerge. Sok jót tett, és bőven osztott alamizsnát. (ApCsel 9,36)

Mikor édesanyám elhunyt, megörököltem a varrókosarát, tele cérnával, tűvel és mindenféle varráshoz szükséges kellékkel. Örömmel fogadtam ezt az emléktárgyat, de én egy öltést sem tudok varrni. Mindig csodáltam azokat, akiknek jó kézügyességük van a varrásra, mint például Dorkásznak, akinek a nagylelkűségéről szóló történetet olvashatjuk Az apostolok cselekedeteiben.
Dorkász nemcsak a varrásban volt tehetséges, de önzetlenül meg is osztotta a kész ruhadarabokat a barátaival. Sőt, Dorkásznak annyira csodálták a nagylelkűségét, hogy Péter apostol azonnal elhagyta a közeli várost, ahol szolgált, hogy eljöjjön Dorkász házába, mikor megtudta, hogy meghalt. Ott sok özvegyasszony büszkén mutatta Péternek, hogy milyen szép ruhákat varrt nekik. Mikor Péter feltámasztotta Dorkászt, sok ember hitre jutott az Úrban.
Nem tudok nem arra gondolni, hogy sokan Dorkász varrásának ajándékán keresztül ismerték meg Jézust, mint Megváltót. Bár én nem vagyok varrónő, de vannak más ajándékaim, melyekkel megoszthatom Krisztus szeretetét. Mindannyiunknak megvannak a magunk adottságai, amikkel segíthetünk másoknak megismerni az Urat.

Imádság: : Drága Urunk, segíts használni az ajándékainkat, hogy jót tegyünk és segítsünk a szükségben lévőknek! Ámen.

Isten megmutatja, hogyan használjam jóra az ajándékaimat.
Rita Hays (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNEK VARRNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Március
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek